Barcelona

Barcelona är som vi alla vet en av Europas populäraste städer och skiljer ganska mycket från andra spanska städer. Många utlänningar går att lära sig spanska under sommaren bara för att finna sig i en främmande stad med ett annat språk inom Spanien . Huvudspråket i Barcelona och Katalonien är katalanska och dess olika mycket från spanska. I själva verket är en av fyra erkända språk i Spanien. Med expresståg kan du befinna dig i Gerona inom lite mer än en timme. I dessa omgivningarn kan du hitta vackra berg för vandring, cykling eller bara njuta av utsikten över hela landet. Något som alla turister älskar är Pintxos, baskiska tapas – plattor av lagom stora godsaker som serveras ovanpå en bit bröd som även är en kulinarisk trend i Barcelona. Tradition efterlyser du att plocka på maten med tandpetare, och i slutet av natten kommer du att debiteras för antalet tandpetare som du har använt. När du har lärt känna Barcelona på dagen, är det dags att bege sig till de bästa klubbarna i stan för en oförglömlig kväll. Jag kan verkligen rekommendera alla klubbar och barer som är vid stranden. Du kan inte gå fel på Sala Apolo , med ett annorlunda tema varje dag i veckan hittar du Razzmatazz som har varit templet för nattlivet under många år, med fester och DJ sessioner i  fem olika rum. Om funk och hip hop är din grej, är Marula att rekommendera. En av de bästa platserna är den populära Euskal Etxea, Personligen rekommenderar jag att man stannar i minst 4 dagar för att hinna upptäcka otroliga Barcelona!

 

Submit a comment